Bespaar uw nabestaanden een lijdensweg

U denkt er wellicht liever niet aan – wij trouwens ook niet – maar ooit komt de dag dat u er niet meer bent. Tegen het verdriet en emotionele verlies kunt u zich niet verzekeren. Wel kunt u uw partner, uw kinderen, kleinkinderen of andere familieleden een onnodige administratieve lijdensweg besparen.

Met een uitvaartverzekering zet u een bedrag naar keuze opzij waarmee uw nabestaanden de begrafenis of crematie geheel of gedeeltelijk kunnen betalen. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de 3000 en 5000 euro, zonder rekening te houden met de kostprijs van de koffietafel, de grafsteen en de concessie.

Met het laatste afscheid is de periode van rouw niet afgesloten en meestal ook het laatste woord nog niet gezegd. Net wanneer uw geliefden tijd willen vinden om mooie herinneringen boven te halen om zo die mentaal zware dagen en weken door te komen, wacht hen een administratieve rompslomp van jewelste. Er moeten duizend-en-één praktische zaken geregeld worden bij de bank, de verzekeringen, de werkgever, de notaris, het ziekenfonds, diverse nutsorganisaties, eventuele huurders of verhuurders, kranten of magazines, de pensioenkas… Een helpende hand is meer dan welkom om juridische, administratieve en fiscale bijstand te bieden. Dank zij de overlijdensbijstand kunnen uw nabestaanden in die donkere dagen een beroep doen op een deskundige uitvaartconsulent.

Onderschat ook niet de psychologische druk en de onverkwikkelijke gevolgen daarvan. Niet zelden leidt het afscheid van een geliefde tot geruzie onder wie achterblijft. Wie van de nabestaanden kreeg er de meeste aandacht? Wie zorgde het langst voor de overledene? Wie kwam er tekort? Als de emoties oplopen, is het soms moeilijk om nog samen helder na te denken over de verdeling van de erfenis. Ook daar kunnen de nabestaanden rekenen op de overlijdensbijstand en de psychologische en praktische bijstand van de uitvaartconsulent.

Voor alle informatie over uitvaartverzekering en overlijdensbijstand bent u welkom op ons kantoor. Maak gerust een afspraak voor persoonlijk advies – dat kan ook bij u thuis.
Bovendien organiseren wij een exclusieve infoavond. Daarop nodigen wij een expert van Dela uit die het volledige aanbod presenteert.
U bent er van harte welkom!

Advieskantoor Kockaerts
Infoavond overlijdensbijstand

Donderdag 16 februari
Salons Kesseldal
Wilselsesteenweg 268
3010 Kessel-Lo

Programma:

  • 19 uur: ontvangst
  • 19.30 uur: presentatie gezondheidszorgen (DKV) + presentatie overlijdensbijstand (Dela) + vragenronde
  • 20.30: gezellig bijpraten met een lekker drankje

Schrijf u NU in. Het aantal plaatsen is beperkt!
Telefonisch inschrijven kan ook: 016-28.24.40 (Louisa Claes)

Share This:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *