Iemand nodig voor een klus? Wees zelf niet de klos!

Vooral tweeverdieners kennen het fenomeen – maar ook wie wat moeilijker uit de voeten kan, weet ervan mee te spreken: de tuin moet regelmatig worden onderhouden, de zolder of de kelder moet dringend worden opgeruimd, het huis heeft een flinke poetsbeurt nodig, je wil nog eens samen met je partner naar de cinema, maar wie past dan op de baby… Te weinig uren in een dag en te weinig dagen in de week om dat allemaal zelf te doen. Helaas. En kaboutertjes bestaan niet. Ook helaas. Dus zoek je iemand die voor een zacht prijsje een klus opknapt, je tuin onderhoudt, het huis eens onder handen neemt, enkele uren op je dochtertje of zoontje past.
Tot zover geen vuiltje aan de lucht. Tot…
Tot de poetsvrouw van het trapladdertje valt en haar been breekt, de buurman een oog verliest door een opvliegend steentje terwijl hij het gras maait in uw tuin, de babysit een ongeval krijgt op weg naar huis… Pech? Zeker. Ongevallen kun je nooit uitsluiten, maar tegen de nare financiële gevolgen ervan kun je je wel indekken. Dat hoeft geen stukken van mensen te kosten.

Wie iemand inhuurt, moet daarvoor een arbeidsongevallenverzekering afsluiten. Ook als het gaat om een klein klusje waar je een prikje voor betaalt. Ook al heb je geen geschreven arbeidsovereenkomst. Ook al betaal je in het zwart. Daarvoor bestaan diverse types verzekeringen voor huispersoneel. Als je het ons vraagt: het is geen slecht idee om te kijken of je niet best een dergelijke verzekering afsluit, want als iemand die voor jou klust een ongeval krijgt met lichamelijk letsel, dan draai jij als werkgever op voor alle medische kosten en eventueel loonverlies. Bij blijvende arbeidsongeschiktheid loopt de schadevergoeding al snel op tot meer dan 15.000 euro. En dan rekenen we alleen nog maar het loonverlies. Tel daarbij de eventuele medische kosten en je zit met een financiële kater van jewelste. Kortom: dan ben jij de klos. Een risico dat je toch niet wil lopen, vooral niet als je weet dat een verzekering huispersoneel amper 40 tot 95 euro per jaar kost.

Een verzekering huispersoneel is geen overbodige luxe, ook niet als het gaat om kleine klusjes waarvoor je amper iets betaalt – zelfs in het zwart. Ga wel even na welke verzekering het beste bij je past. Er zijn nogal wat verschillen tussen de polissen en de keuze van de juiste verzekeraar hangt in grote mate af van de aard van de klusjes die je laat uitvoeren: enkel binnenwerk, werken in de tuin, werken op een bepaalde hoogte… Ook zijn er enkele uitzonderingen waarvoor je toch geen verzekering huispersoneel nodig hebt.

Een gouden raad: roep je nu en dan hulp in voor klusjes binnen of buiten en wil je weten of in jouw geval een verzekering huispersoneel verplicht is? Maak vandaag nog een afspraak met een van onze medewerkers (maak een afspraak), dan zoeken wij voor jou uit welke verzekeraar het beste bij jou past.

Share This:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *