“Ik ga op reis en ik neem mee: strandslippers, spannende boeken, een badpak (…) en een degelijke verzekering”

Het aftellen naar de grote vakantie is nu echt begonnen. Iedereen kent toch het optelrijmpje: “Ik ga op reis en ik neem mee…”? Behalve reiskoffer, comfortabele kleding, een voorraadje spannende boeken voor aan strand of zwembad, neem je best ook een gerust gevoel mee op reis. Een gerust gevoel omdat je weet dat je bij tegenslag mag rekenen op de best mogelijke bijstand. En op vakantie geldt bij uitstek de regel van alle verzekeringen: hopelijk heb je die niet nodig.

Voor je reisverzekering pas je best op met optelrijmpjes. “Ik ga op reis en ik neem mee: de gratis verzekering bij mijn nieuwe wagen, de bijstand via mijn kredietkaart en mijn hospitalisatieverzekering.” De kans is niet denkbeeldig dat je wel veel verzekeringetjes meeneemt, maar toch niet zo volledig verzekerd bent als je denkt. 452 puzzelstukjes is ook veel, maar toch te weinig als je een puzzel van 500 stukjes wil leggen.

 

En die gaatjes in de puzzel, dat kan serieus pech betekenen. Beeld je in: je wordt in het buitenland in het ziekenhuis opgenomen en je moet worden gerepatrieerd. Pech, natuurlijk, maar dankzij je hospitalisatieverzekering denk je dat de verdere afhandeling een kwestie van formaliteiten zal zijn. Opnieuw pech, want jij bent de enige bestuurder van de wagen en zal later moeten terugkomen om je auto op te pikken, want de hospitalisatieverzekering zal je wagen in de meeste gevallen niet repatriëren. Bijkomende pech: je partner en kinderen zullen langer ter plaatse moeten blijven. Je denkt: gelukkig heb ik die repatriëring van de wagen dankzij die gratis verzekering via mijn automerk. Opnieuw pech: er is geen probleem met de wagen en dus geldt die dekking niet.

Daar sta je dan in het zonnige zuiden met je gratis verzekering die een vergiftigd geschenk blijkt te zijn.

Vlug de gaatjes vullen met de goedkoopste reisbijstandsverzekering die je vindt op het internet? Hou toch maar je ogen open voor de kwaliteit. Bekijk niet alleen de prijs, maar ook de voorwaarden. Een goede raad? Laat je pakket verzekeringen en recht op bijstand best eens nakijken door een expert op hun volledigheid en degelijkheid. Vooral omdat vandaag heel wat producten en diensten worden verkocht met daarbij een ‘gratis verzekering’ of ‘gratis bijstand’. ‘Gratis’ doet verkopen, maar de verzekering of bijstand die je zomaar cadeau krijgt, is in de meeste gevallen bijzonder beperkt. Lees daarom altijd de kleine lettertjes van de voorwaarden die eraan vasthangen.

Goed verzekerd met vakantie gaan is geen overbodige luxe. Jazeker, je ziekenfonds bied je bescherming in het buitenland. Maar die is beperkt tot de eerste zorg bij ziekte of ongeval. Waarschijnlijk neem je best een bijkomende verzekering. Maar welke? Vergelijken is de boodschap. Maak eerst een overzicht van alle mogelijke reisbijstandsverzekeringen die je overal gratis hebt gekregen en ga na wat ze wel of niet verzekeren. Ga na wat er ontbreekt en vul dit aan met een degelijke bijstand op maat.

Een gouden tip? Contacteer ons. Wij brengen graag uw situatie in kaart en zoeken op maat de geschikte extra waarborgen.

Overloop ook eens volgende checklist:

–        Wat is je vakantiebestemming? Reis je naar de VS, weet dan dat de medische kosten daar flink hoger zijn dan hier en er een beperkte tussenkomst is van het ziekenfonds.

–        Heb je een dure reis geboekt en een flink voorschot betaald? Neem dan zeker een annulatieverzekering.

–        Reis je met een touroperator? Ga na hoe uitgebreid hun verzekering is. Bij sommige touroperators is ze namelijk heel beperkt.

–        Doe je graag aan duiken, klimmen of extreme sporten op reis? Die zijn misschien niet standaard verzekerd in je reisverzekering. Nakijken, dus.

Nog een lijstje om af te punten: welke waarborgen heb je voorzien?

–        Reisbijstand voor personen

–        Reisbijstand voor voertuig

–        Bagageverzekering

–        Annuleringsverzekering

–        Ongevallenverzekering

Een kleine denkoefening nu kan je behoeden voor groot onheil op vakantie.

Oh ja, als je al je zaken op orde hebt: vergeet op reis vooral niet dubbel en dik te genieten!

Een laatste tip: installeer onze app op je smartphone. Je kan er snel en eenvoudig je schadeaangifte doen van over de hele wereld.

Maak snel een vrijblijvende afspraak of vraag een gratis offerte.

Share This:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *