Kunt u morgen de dokter nog betalen?

We worden steeds ouder. Hoera? Als we gezond blijven van lijf en leden, zeker wel. Maar met de jaren stijgt ook het risico dat we vaker moeten aankloppen bij de huisdokter of in het ziekenhuis worden opgenomen. Misschien wacht ons een langdurig verblijf in een woonzorgcentrum. Bent u er zeker van dat u die extra zorg en hulp zal kunnen betalen?
Enkele feiten op een rijtje:

  • 75 procent van de senioren heeft een pensioen dat lager ligt dan de rusthuisprijs
  • een maand in het woonzorgcentrum kost gemiddeld 1640 euro, zonder eventuele dokterskosten
  • steeds meer patiënten kunnen hun ziekenhuisfactuur niet betalen en vragen een afbetalingsplan

‘Gelukkig heb ik een hospitalisatieverzekering via het werk’, horen we u – samen met 4 miljoen andere werknemers – denken. Is daarmee de kous af? Niet echt. Want zodra u met pensioen gaat – en in vele gevallen komen pas dan de grote medische kosten op u af – moet u zichzelf verzekeren bij een ziekenfonds of de collectieve polis van uw werkgever voortzetten. Dat laatste kost een flinke duit, want u betaalt immers volgens uw leeftijd.
Als u vooruitziend bent, sluit u daarom best een wachtverzekering af. Liefst lang voor u met pensioen gaat, want uw premie wordt berekend op de datum waarop u de polis afsluit en niet op uw werkelijke leeftijd. Bovendien vermijdt u wachttijden en hoeft u geen nieuwe medische vragenlijst in te vullen. Wij helpen u uiteraard graag op uw maat berekenen wat zo’n wachtverzekering u kost en opbrengt.

Helaas is het plaatje daarmee nog niet volledig. Want wat met de niet-medische kosten? Wie betaalt uw verblijf in een rust- en verzorgingsinstelling? Uw kinderen? Ook al bent u aangesloten bij een ziekenfonds en goed verzekerd met een hospitalisatieverzekering, voor de niet-medische kosten moet u grotendeels zelf instaan. Om u voor die financiële kater te behoeden, is er de aanvullende zorgverzekering die u bijkomende vergoedingen garandeert.
Om u daarin wegwijs te maken, organiseren wij een exclusieve infoavond. Daarop nodigen wij een expert van DKV uit die het volledige aanbod in detail presenteert. U bent er van harte welkom!

Infoavond gezondheidszorg

Donderdag 16 februari
Salons Kesseldal
Wilselsesteenweg 268
3010 Kessel-Lo

Programma:

  • 19 uur: ontvangst
  • 19.30 uur: presentatie gezondheidszorgen (DKV) + vragenronde
  • 20.30: gezellig bijpraten met een lekker drankje

Schrijf u NU in. Het aantal plaatsen is beperkt!
Telefonisch inschrijven kan ook: 016-28.24.40 (Louisa Claes)

Share This:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *