Leer slim beleggen en haal meer uit je kapitaal

(wij geven je een duwtje in de rug!)

Alsof de opbrengsten nog niet laag genoeg zijn, namen afgelopen dagen en weken de rentetarieven op het traditionele spaarboekje nog maar eens een flinke duik. Geen wonder dat de Belgen jaar na jaar een kleiner aandeel van hun inkomen aan spaarrekeningen toevertrouwen, zoals VTM Nieuws afgelopen weekend berichtte. In 2009 werd nog 18% van het inkomen op een ‘boekje’ gezet – intussen is dat aandeel gezakt tot 13%. Dat wij Belgen – zoals de volksmond beweert – hondstrouw zijn aan de klassieke spaarrekening, wordt zo stilaan ondergraven. Toch staat er nog altijd 260 miljard euro op de rekeningen met een historisch lage rente. Toch wel zonde?
Wat houdt de meesten onder ons tegen een beter rendement te zoeken voor hun spaarcenten? Dat is een vraag die ons bezighoudt. En daarbij aansluitend: hoe kunnen we die mensen een beter inzicht geven zodat ze betere keuzes kunnen maken?
Onbekend maakt onbemind. Onbekend wakkert zelfs wat angst aan. Reacties zoals: “Ik heb toch niet genoeg spaarcenten om écht te beleggen?”, “Ik ben toch niet slim genoeg om dat allemaal te begrijpen?”, “Ik heb geen tijd om mij met beleggingen bezig te houden”… horen wij dag in dag uit. Fout. Fout. Fout.
Wie slim belegt, hoeft niet van een kale reis thuis te komen. En met slim beleggen bedoelen we niet geloven in mirakelaandelen. Welke keuze je ook maakt om rendement te halen, er is altijd een risico aan verbonden. Wat betekent slim beleggen dan wel?
Slim beleggen betekent dat je een basisinzicht hebt in beurzen en beleggingsfondsen.
Slim beleggen betekent dat je je eigen beleggingsprofiel in kaart hebt gebracht met de hulp van een expert.
Slim beleggen betekent eerst een plan maken en je doel bepalen om te beleggen.
Slim beleggen betekent dat je zowel paniek als euforie en gulzigheid moet bannen.
Slim beleggen betekent dat je niet belegt met geleend geld, wel met centen die je een redelijk lange termijn kunt missen.
Is het zo moeilijk om slim te beleggen? Wij geloven van niet.

Daarom organiseert Advieskantoor Kockaerts workshops om je stap voor stap te leren hoe je slim belegt. Volledig GRATIS en voor IEDEREEN. Het rendement van die workshops is enorm: een paar uur van jouw tijd levert jouw zonder moeite een helder beeld op van de wondere wereld der beleggingen. Aan die workshops kleven GEEN VERPLICHTINGEN. Maar natuurlijk stellen wij nadien graag jouw persoonlijke profiel samen, op basis waarvan je IN ALLE VRIJHEID je keuzes maakt.

Advieskantoor Kockaerts geeft je graag een duwtje in de rug en koppelt een bijzondere actie aan de workshops: telkens maakt één van de deelnemers kans op een extra startkapitaal van €500!
Lees alles over de workshops en de actie.
Schrijf je nu in op: www.kockaerts.be.

Share This:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *