Mijn partner en kinderen worden mijn tegenpartij bij de verzekeraar

Het is een mooie zaterdagnamiddag en u doet met vrouw en kinderen een ritje met de wagen. U rijdt langs een rij geparkeerde auto’s en voor uw wagen ziet u plots een bal de baan oprollen met daarachter een kindje. In een reflex drukt u op de rem en draait uw stuur naar links. Oef, nog net ontweken, denkt u. En dan een grote knal… airbags vliegen in uw gezicht. Langs de andere kant kwam net een bus aangereden en doordat u op het andere gedeelte van de weg kwam, bent u op de bus ingereden. Uw vrouw en kinderen, die ook in uw wagen zitten, zijn gewond. Het kindje met de bal is nergens te bespeuren. En verder is er niemand in de buurt. Vrouw en kinderen worden verzorgd in het ziekenhuis en dan belt u even naar uw verzekeringsmakelaar.

Dat is dan weer geregeld, zou u kunnen zeggen. De tegenpartij, het kindje, daar is geen spoor van te bekennen. De aanrijding met de bus wordt netjes geregeld via de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. En uw vrouw en kinderen worden aanzien als derden in uw auto, dus dat wordt ook wel netjes geregeld door uw eigen autoverzekering. Of toch niet? Voor de regeling van schade bij uw vrouw en kinderen heeft u immers alle belang bij een goede regeling. Misschien heeft u nog een waarborg rechtsbijstand in uw autoverzekering. Hoe is dit dan te rijmen met uw verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en uw verdediging bij diezelfde maatschappij?

Uw doelstellingen en die van uw verzekeraar lopen uit elkaar: moet een verzekeraar een som geld uitkeren, dan heeft hij uit eigenbelang de neiging om niet te royaal te zijn. U verwacht echter een zo correct mogelijke vergoeding. Als u de dekking rechtsbijstand bij dezelfde verzekeraar of groep verzekeraars heeft genomen als uw overige polissen, dan kan er een belangenconflict ontstaan.

Wat als u meent dat u geen correcte tussenkomst heeft gekregen van uw eigen verzekeraar. Hoe komt u erachter of uw vergoeding correct is? Stel dat de verzekeraar de aan derden betaalde vergoedingen van u wil terugvorderen (bij dronkenschap, zware fout, enz.). Zal de rechtsbijstand van diezelfde verzekeraar een ander standpunt innemen? Men zal u zeker vertellen dat de rechtsbijstand een arbitrageclausule voorziet. Dat is een clausule die bepaalt wat er moet gebeuren als de rechtsbijstandsverzekeraar met zijn verzekerde van mening verschilt over de te volgen gedragslijn.

Neem uw verzekeringscontract bij de hand en stel uzelf de volgende vragen:

1. Ik ben verzekerd bij een afhankelijke verzekeraar? ja/nee
2. Ik heb een polis rechtsbijstand bij dezelfde verzekeringsmaatschappij als mijn overige verzekeringen, en men heeft mij nooit uitgelegd wat de term ‘belangenconflict’ inhoudt? ja/nee
3. Ik ga er vanuit dat de verzekeraar steeds de “correcte” vergoeding aan mij uitbetaalt? ja/nee

Indien u op één van bovenstaande vragen met “ja” of “inderdaad” heeft geantwoord, aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren. Wanneer u een verzekeringscontract afsluit bij Advieskantoor Kockaerts, dan wordt u onmiddellijk gewezen op uw rechten. Zo krijgt u zeker en vast de juiste vergoeding uitbetaalt, zonder zorgen. Vraag vandaag nog een gratis verzekeringsofferte op www.kockaerts.be.

Share This:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *