Return on contentment

Verzekeringen en beleggingen zijn voor heel wat mensen niet de meest favoriete tijdsbesteding. Bij Advieskantoor Kockaerts beseffen wij dat maar al te goed. Het is geen sinecure om zelf alle evoluties in de markt op te volgen en te voorspellen welke nieuwsfeiten, tendenzen, crisissen… een invloed kunnen uitoefenen op het rendement van uw spaarcenten of het tarief van uw verzekeringen. Wat wij ook goed beseffen, is dat u hard werkt voor uw (belegde) boterham en erop rekent dat er met zorg en respect mee wordt omgegaan. Dat is een rol die wij graag voor u opnemen: die van betrouwbare gids.

Om te weten of we die rol naar behoren vervullen, luisteren we graag naar u. Dat doen we in dagelijkse gesprekken. Bij elke opmerking of suggestie denken we: ‘We doen het lang niet slecht, maar hoe kunnen we het morgen nog beter doen?’ Verdenk er ons niet van masochisten te zijn, verre van, maar we zijn graag trots op ons werk. U toch ook?

Eind vorig jaar hebben we onder al onze klanten een tevredenheidsenquête gehouden. Een primeur. Het spreekt vanzelf dat we uitkeken naar de resultaten, maar tegelijkertijd ook een beetje bang waren. Met de vele reacties die we kregen, zijn we aan het rekenen gegaan. We wilden een soort ‘tevredenheidsbarometer’ – een rapport waarin u ons scoort. U gelooft niet hoe blij we zijn met de 8,71 die u ons gaf. In tijden van lage rentes en doemscenario’s bestaat de kans altijd dat men ‘op de pianist schiet’, maar u waardeerde duidelijk onze openheid en professionele raad. In onze agenda staat nu al aangekruist in december: tweede tevredenheidsenquête. Want in 2016 investeren we meer dan ooit in klantentevredenheid en deskundig advies.

Dat zult u ook met eigen ogen zien. Binnenkort verbouwen we ons hoofdkantoor in Wilsele – en verhuizen we tijdelijk naar een nabijgelegen kantoor. De verbouwing is veel meer dan nieuwe ramen en deuren, modern meubilair en kleurrijk behang. We geven letterlijk onze filosofie van het advieskantoor van de toekomst vorm. Met open ruimtes om u hartelijk te ontvangen en waar we de tijd nemen om uw dossier persoonlijk te behartigen. Om uw belangen te dienen. Om u uit de nood te helpen als het moet. Dat is namelijk onze troef: wij kunnen veel meer dan het internet. Wij werken aan uw return on investment, maar tegelijkertijd voor uw return on contentment. Uw tevredenheid is onze grootste beloning.

Share This:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *