En wat als u er niet meer bent? Denk verder dan uw uitvaart

In geen 100 jaar herdachten we met Allerheiligen en Allerzielen onze overledenen in zulke zomerse temperaturen als dit jaar. Nog te veel mensen denken in nog geen 100 jaar na over hun eigen overlijden. Toch niet op een rationele manier. Ja, we hebben ze de afgelopen dagen net als u natuurlijk ook gezien en gehoord: de stortvloed advertenties en radiospotjes voor uitvaartverzekeringen. Want ja, ook als u er niet meer bent, wil u toch niemand meer tot last zijn?

Heeft een uitvaartverzekering wel zin? Wel: ja en nee. Zoals met alle andere verzekeringen hangt dat volledig af van uw persoonlijke situatie en wensen. Wat zeker zin heeft, is om in alle rust en sereniteit eens rationeel na te denken over wie en wat er na u komt. En dat in een veel ruimer perspectief dan de praktische beslommeringen rond een begrafenis of crematie en een kist. De afscheidsdienst is niet het finale punt achter een overlijden. Verwacht u nog aan al het geregel met het gemeentebestuur, de bank, de nutsvoorzieningen… Ook die nazorg vreet tijd en energie, maar wie zal dat voor zijn of haar rekening nemen? En bent u ervan overtuigd dat alle nabestaanden eensgezind aan hetzelfde zeel trekken als er – soms moeilijke en onverwachte – beslissingen moeten worden genomen?

Helaas lijkt op die discussies rond uw eigen dood een taboe op te rusten en verdrinken de meeste gesprekken in een te grote emotionaliteit. In de praktijk is het ook zo dat de meeste mensen er van uit gaan langer te zullen leven dan hun partner en redeneren: ‘Als mijn partner wegvalt, dan regel ik het wel.’ Dat is uitstekend, maar denk vooral het omgekeerde: als u wegvalt, wat dan voor uw partner, uw studerende kinderen, familieleden die op u rekenen? Is voor hen alles wel optimaal geregeld?

Uitvaartverzekeringen, dat is allemaal goed en wel, maar daarmee is de kous niet af. Denk ruimer. Zorg ervoor dat ook de nazorg in de moeilijke dagen na een overlijden in goede, professionele handen is. Kijk op tijd na of u met andere soorten verzekeringen en beleggingen nu al zorgt voor een optimale successieplanning die uw geliefden op de juiste manier ten goede komt. Beleggingen en verzekeringen die niet alleen zekerheid bieden voor uw nabestaanden, maar waar u zelf ook van kan genieten als u een gezegende leeftijd bereikt.

Kortom: bekijk het hele plaatje en zorg ervoor dat u het roer in handen houdt.

Bent u klaar voor die oefening? Wij ook. Maak gerust een afspraak, dan maken we een plan op maat van uw situatie. Maak daarom snel een afspraak

Share This:

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *